project 142

Назад

В новата бизнес култура навлиза все повече концепцията за офиса като място, на което се чувстваш комфортно и „като у дома”. Как се постига това, когато става дума за площ от над 2000 кв. метра и за обособяване на работни места за над 180 души?

Задачата бе да се реорганизират вече съществуващите офисни площи, намиращи се върху покривната плоча на складовите и търговските площи на основия магазин ТЕХНОПОЛИС в София. Това даде възможност за оформяне на няколко покривни тераси, чрез които да се осигури дневно осветление на максимален брой помещения. С тази цел инвеститорът заложи в заданието два вътрешни двора, около които се организират работните пространства. Като допълнение в тавана се изработиха отвори за люкове. 
Моето виждане за съвременната работна среда е, че тя трябва да е като втори дом. Това бе отправната точка на разработката ми. За да се създаде това чувство, основно внимание е обърнато на материалите и цветовете. Настилката в целия офис е мокет в бежово-кафяви нюанси – редуват се гладка настилка и райета. Мебелите са изработени по проект, така че най-добре да отговарят на нуждите на работещите и на даденостите на помещенията. Внимателно нюансираните цветове без резки контрасти помогнаха за постигането на плавния преход между помещенията. Като краен резултат решението е по-скоро консервативно и елегантно. Създадена е модерна, хомогенна работна среда, която по дискретен начин подсказва за стил и мъжка елегантност.